Avioane de lupta ale NATO au urmarit aeronava ministrului rus al Apararii, Serghei Shoigu, deasupra Marii Baltice, in timp ce acesta se deplasa spre enclava rusa Kaliningrad, scrie agentia de presa Tass, care mentioneaza ca Shoigu a sosit luni in regiune pentru o inspectie.

Foto:

Avionul ministrului rus zbura deasupra apelor neutre ale Marii Baltice, fiind escortat de aparate de vanatoare Suhoi Su-27, relateaza Tass. Potrivit agentiei ruse, avioane militare NATO de tip Eurofighter Typhoon le-au urmarit de la o distata de circa doi kilometri, fara a se apropia de aeronava lui Shoigu.

Potrivit unor informatii difuzate anterior, ministrul rus al Apararii a sosit luni in regiunea Kaliningrad pentru a verifica organizarea antrenamentelor de lupta si progresul privind constructia infrastructurii militare in unitatile stationate in regiune.

Ministerul rus al Apararii a precizat ca Shoigu si-a planificat de asemenea sa inspecteze aerodromul militar Chkalovsk, care se afla intr-un proces de reconstructie, si sa verifice organizarea programului de instruire de la Institutul Naval Baltic Amiral F.F. Ushakov.