Procurorii belgieni au inculpat un al doilea suspect retinut in Bruxelles in cadrul anchetei privind proiectul de atentat de amploare dejucat joi in Franta, a anuntat, duminica, procurorul federal, citat de AFP.

Abderamane A. a fost arestat iar autoritatile belgiene au decis sambata ca barbatul sa ramana in arest pentru inca 24 de ore. Acesta a fost pus sub acuzare pentru "participare la activitatile unei grupari teroriste".

Sambata, parchetul federal a anuntat inculparea in Belgia a unui prim suspect, Rabah N., in acest dosar franco-belgian, distinct de atacurile de la Bruxelles de saptamana aceasta.

Abderamane A., caruia parchetul nu i-a facut public intregul nume, a fost ranit in picior in cadrul operatiunii ce a dus la capturarea sa, vineri, intr-o statie de tramvai din capitala belgiana.

El a fost arestat pentru ca ar avea legaturi cu Reda Kriket,

Franta a anuntat ca a dejucat un proiect pentru un atentat de amploare, "in stadiu avansat" in Franta, arestandu-l joi pe francezul Reda Kriket, in varsta de 34 de ani. In apartamentul sau localizat intr-o suburbie a Parisului au fost descoperiti explozibili si arme.

Kriket a fost condamnat anterior la 10 ani de inchisoare intr-un dosar ce viza o filiera terorista din Siria, in care era vizat si Abdelhamid Abaaoud, presupusul organizator al atentatelor din Paris, condamnat in lipsa.

Arestarea preventiva a lui Kriker in Franta ar putea ramane in vigoare pana luni sau miercuri in cazul amenintarii unui atentat iminent sau din necesitati de cooperare internationala, precizeaza AFP.