Politia turca a lansat un avertisment cu privire la posibile atentate comise de gruparea Stat Islamic care i-ar viza pe crestini si pe evrei in timpul sarbatorilor de Paste din acest sfarsit de saptamana. Aceasta alerta nationala atrage atentia cu privire la atacuri care ar putea avea ca tinta biserici in care se sarbatoreste duminica Pastele catolic, dar si asupra unor sinagogi, anunta Agerpres, citand agentia turca Anadolu.

Politia a avertizat ca membri ai gruparii teroriste Statul Islamic au avut posibilitatea de a identifica lacasurile de cult, precum si consulatele sau ambasadele, indeosebi la Ankara, si ca fundatiile religioase care nu sunt musulmane trebuie sa fie vigilente.

Alerta survine la o saptamana dupa un atentat comis in plin centrul Istanbulului in care patru turisti straini - trei israelieni si un iranian - si-au pierdut viata. Atacul a fost atribuit de autoritatile turce unui jihadist care avea legaturi cu Stat Islamic. Gruparea jihadista este acuzata de patru dintre cele sase atentate care au lovit Turcia incepand din vara anului trecut, inclusiv de dublul atentat sinucigas de la Ankara, soldat cu 103 morti, cel mai grav din istoria tarii.