Cel de-al treilea terorist care apare in imaginile surprinse la aeroportul Zaventem din Bruxelles inaintea atentatului de marti ar fi fost identificat ca fiind Faycal Cheffou, anunta RTBF.be, precizand ca informatia nu a fost confirmata de autoritati. Faycal Cheffou ar fi suspectul care poarta o palarie si o jacheta usoara, surprins alaturi de ceilalti doi teroristi care s-au aruncat in aer, anunta Reuters. Faycal Cheffou este singurul dintre cei trei teroristi de la aeroport care, din motive inca necunoscute, nu a detonat bomba pe care o avea asupra sa, spre deosebire de ceilalti doi kamikaze. Presa belgiana scrie ca Faycal Cheffou a fost deja prins de autoritati.

Cei trei suspecti in atentatele din aeroportul din BruxellesFoto: Hotnews

-------------------------------

Ora 15:05: Faycal Cheffou a fost retinut joi, la doua zile dupa atentat, in centrul Bruxelles-ului. El era cautat de autoritati de cateva luni. Faycal Cheffou a postat pe internet o inregistrare video in care aparea in fata unui centru de primire a refugiatilor si acuza faptul ca musulmanilor li se servea cina inainte de terminarea postului Ramadanului.

Ora 14:42: Faycal Cheffou se recomanda ca "jurnalist freelancer" si locuieste la Bruxelles, scrie La Libre Belgique.

Ora 14:35: Faycal Cheffou se afla in arest si a fost inculpat de autoritatile belgiene pentru participare la activitatile unui grup terorist, crime teroriste si tentativa de asasinat terorist, potrivit cotidianului belgian Le Soir. Faycal Cheffou ar fi fost identificat de soferul de taxi care l-a adus marti la aeroportul Zaventem.

Reuters scrie ca biroul procurorului federal din Belgia nu a putut fi contactat pentru comentarii, insa, intr-o declaratie data vineri, s-a anuntat ca un barbat pe nume "Faycal C" se numara printre cei trei suspecti retinuti de autoritati in acest caz.

Faycal Cheffou ar fi unul dintre cei sase suspecti retinuti de autoritati la scurt timp dupa atentat, dintre care 3 au ramas in arest, iar alti 3 au fost eliberati.

Politia belgiana a facut perchezitii la locuinta lui Faycal Cheffou, fara a gasi arme si explozibili.