"Stigmatizarea musulmanilor inseamna sa facem jocul jihadistilor, care vor sa ne intoarca unii impotriva celorlalti", a afirmat sambata presedintele american Barack Obama, condamnand indirect si pozitiile candidatilor republicani la Casa Alba. Obama a subliniat ca, in lupta impotriva Statului Islamic, "partenerii nostri cei mai importanti sunt musulmanii americani", potrivit AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Barack Obama a facut aceste afirmatii in discursul sau saptamanal.

El a transmis condoleante familiilor celor doi cetateni americani ucisi in atentatele de marti de la Bruxelles, amintind ca alti 14 americani au fost raniti.

"Trebuie sa respingem orice tentativa de stigmatizare a musulmanilor americani", a subliniat liderul de la Casa Alba, salutand "contributia lor enorma pentru tara noastra si pentru modul nostru de viata".

"Aceste incercari (de stigmatizare - n.red.) sunt contrare naturii noastre, valorilor noastre si istoriei noastre ca natiune construita pe ideea libertatii religioase", a adaugat presedintele american.

Cei doi candidati principali candidati republicani la alegerile prezidentiale din SUA, Donald Trump si Ted Cruz, sustin instituirea unor patrule de politie in cartierele musulmane, iar Trump doreste interzicerea temporara a accesului musulmanilor in Statele Unite.