Un ofiter al fortelor speciale ruse a fost ucis in Siria, in apropiere de orasul antic Palmyra, pe care armata siriana incearca sa-l recapete din mainile organizatiei jihadiste Stat Islamic (SI), a anuntat joi un responsabil militar rus, citat de agentiile de presa ruse, transmite AFP.

"Un ofiter al fortelor speciale ruse a fost ucis in regiunea Palmyra, in timp ce indica tinte cu teroristii din SI pentru raidurile avioanelor ruse", a precizat pentru agentia Interfax un reprezentant al armatei ruse de la baza militara din Hmeimim, in nord-vestul Siriei.

"Acest ofiter era in misiune in ultimele zile, reperand tintele cele mai importante ale SI si transmitand coordonatele exacte pentru raidurile avioanelor ruse", a adaugat acest reprezentant.

Potrivit lui, ofiterul si-a pierdut viata furnizand avioanelor ruse propria sa pozitie pentru o lovitura aeriana, in momentul in care si-a dat seama ca a fost reperat de catre jihadistii Statului Islamic si incercuit, preferand sa moara decat sa fie capturat.

Sursa citata de agentiile ruse nu a precizat insa cand a fost ucis acest membru al fortelor speciale ruse.

Statul Islamic a afirmat vinerea trecuta ca a ucis cinci soldati rusi in luptele desfasurate in apropiere de Palmyra, printre care si un consilier militar. Organizatia jihadista a difuzat si un video cu un trup neinsufletit prezentat ca fiind cel al "consilierului rus", arme, inclusiv pusti AK-74M, o casca si o trusa medicala cu inscriptii in limba rusa.

Armata siriana, sprijinita de aviatia rusa, a intrat joi, dupa mai multe saptamani de lupta, in orasul antic Palmyra, controlat de aproape un an de Statul Islamic, a anuntat ONG-ul Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) si o sursa militara citata de AFP.