Guvernul de la Sofia a respins vehement o avertizare a Ambasadei SUA pentru cetatenii bulgari, sfatuiti sa evite un important nod de transport din capitala din cauza unei posibile amenintari impotriva autobuzelor, informeaza Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

La scurta vreme dupa aceea, ambasada a anuntat ca a retras avertizarea, venita la doua zile dupa atacurile ce au ucis la Bruxelles cel putin 31 de persoane.

Ambasada SUA scrisese pe Facebook ca a primit o informatie referitoare la o posibila amenintare impotriva unui autobuzde pe o linie sau mai multe linii de transport in comun din Sofia si si-a avertizat cetatenii sa evite zona cunoscuta drept "Hotel Pliska".

Dar autoritatile bulgare au spus ca nu exista nicio amenintare credibila in zona mentionata si niciun pericol pentru rezidenti sau vizitatori.

Guvernul de la Sofia a spus ca avertizarea a fost data din resentiment personal intr-o poveste amoroasa dintre doua persoane, una cu cetatenie bulgara, una straina.

"Modul cum diplomatii SUA au dezvaluit informatia, obtinuta de la omologii lor bulgari, este absolut inadmisibila si nepotrivita", a declarat premierul Boiko Borisov intr-o declaratie de presa.

"Vreau sa asigur cetatenii bulgari ca statul investigheaza orice indiciu privind o amenintare la adresa cetatenilor sai si nu ar ascunde publicului asa ceva daca ar fi cel mai vag pericol la adresa vietii lor", a spus Borisov.

Potrivit Reuters, oamenii apar sa-si vada nestingheriti de treburile lor in zona, iar autobuzele isi respecta orarul.