Avocatul lui Salah Abdeslam, a declarat miercuri seara la postul de radio Europe 1, ca va cere amanarea audierii clientului sau, programata pentru joi, in fata judecatorilor din Bruxelles. Sven Mary spune ca vrea sa studieze mai bine dosarul. Judecatorii trebuie sa decida daca Abdeslam ramane in arest si sa analizeze legalitatea mandatului european de arestare.

Salah Abdeslam (foto arhiva)Foto: Captura YouTube

UPDATE 13.58"Nu a stiu despre asta”, a declarat jurnalistilor avocatul lui Abdeslam, intrebat despre atacurile de marti.

11.24: Avocatul lui Abdeslam a declarat joi dimineata in fata judecatorilor din Bruxelles ca Salah Abdeslam vrea sa fie transferat rapid in Franta, scrie rtbf.be. In 19 martie, cand Abdeslam a fost arestat, avocatul sau le-a spus jurnalistilor, la sfarsitul unei audieri la sediul politiei federale din Bruxelles, ca Abdeslam va refuza extradarea in Franta.

Avocatul principalului suspect al atentatelor de la Paris din 13 noiembrie a spus ca Abdeslam nu mai coopereaza cu anchetatorii si ca se recupereaza dupa ce a fost impuscat in picior in 18 martie cand a fost prins.

La doua zile dupa atentatele de la Bruxelles, Abdeslam a ramas mut in fata anchetatorilor care au vrut sa stea de vorba cu el.

"Cred ca a vrut mai intai sa ma vada pentru ca a vizitat de anchetatori marti, si a vrut mai intai sa ma vada", a declara Sven Mary la Europe 1.

Omul-cheie al atentelor de la Paris, Abdeslam incepuse sa colaboreze cu anchetatorii dupa arestarea sa. Avocatul sau il descria ca pe o persoana dispusa sa raspunda la "toate intrebarile".

Dar, miercuri, avocatul sau a explicat ca starea lui de spirit s-a schimbat si ca nu mai colaboreaza cu anchetatorii.

"El se reface incet, dupa rana de la picior, nu e ranit grav", a spus avocatul lui Abdeslam. Sven Mary a explicat ca "nu vrea sa stie ce crede Abdeslam" cu privire la atentatele de la Bruxelles si considera "ca nu este important in acest stadiu".

Salah Abdeslam, suspect-cheie in atentatele de la Paris, a fost inculpat pentru "crime teroriste si participare la activitatile unui grup terorist" in cadrul anchetei privind atacurile din 13 noiembrie 2015. El a fost arestat in 18 martie in cartierul bruxellez Molenbeek, dupa patru luni in care a fost cautat de autoritati.

Avocatul Sven Mary, unul dintre numele mari ale Baroului din Bruxelles, a fost ales atunci de familia lui Abdeslam pentru a-l apara.