Fostul sef al MI6, Richard Dearlove, a declarat ca Marea Britanie ar fi mai sigura daca ar iesi din UE, avand sansa de a avea un control mai mare asupra imigrantilor, informeaza Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Declaratiile, date cu cateva zile inainte de atacurile de la Bruxelles, il contrazic pe David Cameron ce considera ca intr-o lume din ce in ce mai instabila, Marea Britanie ar deveni mai slaba si mai nesigura daca ar iesi din Uniunea Europeana.

"Chiar daca ar fi o Europa entuziasta sau nu, realitatea este ca Brexit-ul dintr-o perspectiva a securitatii nationale ar avea costuri reduse pentru Marea Britanie" a scris Dearlove in revista Prospect.

"Brexit-ul ar aduce doua beneficii de securitate importante, abilitatea de a renunta la Conventia Europeana asupra Drepturilor Omului... si, mai important, un control mai mare asupra imigrantilor ce vin din Uniunea Europeana" a mai adaugat acesta.

Dearlove considera Marea Britanie ca fiind liderul Europei la nivel de securitate, singurul pierzator in cazul unui Brexit fiind Uniunea Europeana din perspectiva securitatii nationale.