Avocatul lui Salah Abdeslam, Sven Mary, a fost atacat marti, de un individ care l-a acuzat ca il apara pe presupusul terorist arestat vineri in Belgia, scrie Le Soir pe pagina sa de internet. Avocatul si-a infruntat fizic atacatorul, scrie sursa citata. Avocatul a declarat ca a trebuit sa-si inchida cabinetul pentru a asigura siguranta angajatilor sai.

Sven Mary a primit sute de mesaje cu injurii, deoarece este aparatorul lui Salah Abdeslam, dar potrivit Le Soir, avocatul nu a dorit sa fie plasat sub protectie. Mary a afirmat miercuri, la o zi dupa dublul atac terorist de la Bruxelles, ca daca ar fi stiut, "probabil nu ar fi inceput" sa-l apere pe Salah Abdeslam.

Salah Abdeslam, suspect-cheie in atentatele de la Paris, a fost inculpat pentru "crime teroriste si participare la activitatile unui grup terorist" in cadrul anchetei privind atacurile din 13 noiembrie 2015.

Salah Abdeslam, a fost arestat in 18 martie in cartierul bruxellez Molenbeek, dupa patru luni in care a fost cautat de autoritati. Avocatul Sven Mary, unul dintre numele mari ale Baroului din Bruxelles, a fost ales atunci de familia lui Abdeslam pentru a-l apara.