Lidera formatiunii franceze de extrema dreapta Frontul National (FN), Marine Le Pen, a cerut marti inchiderea imediata a frontierei Frantei cu Belgia, dupa atacurile teroriste care au avut loc marti la aeroportul si metroul din Bruxelles, transmite agentia EFE, citata de Agerpres.

Marine Le PenFoto: Agerpres/AP

"Pentru siguranta tuturor, este imperativ sa recurgem la inchiderea imediata a frontierei franco-belgiene, o inchidere reala, nu una fictiva cum este de mai multe saptamani, si la restabilirea controalelor la frontierele nationale ale tarii noastre", a spus Marine Le Pen intr-un comunicat.

Ea a apreciat de asemenea ca trebuie lansata "o vasta operatiune politieneasca" in toate "cartierele marginase si sa recupereze de acolo toate armele, armele de razboi si explozivii".

Marine Le Pen a subliniat ca si in Franta exista zone "ale faradelegii", cum este cartierul Molenbeek din Bruxelles, unde vineri a fost arestat unul dintre autorii atacurilor teroriste care au avut loc pe 13 noiembrie la Paris, Salah Abdeslam, ea criticand totodata 'laxismul care dureaza de prea mult timp".

"In fata fundamentalismului islamist, francezii cer autoritate, actiune si vointa", a conchis lidera Frontului National.