Un barbat inarmat a fost ucis si doi suspecti au fost arestati intr-un atac luni seara asupra cartierului general al operatiunii de antrenament militar a Uniunii Europene in capitala Mali, Bamako, a anuntat ministrul de interne al acestei tari din Africa de Vest, informeaza Reuters, citata de Agerpres.

"Unul dintre atacatori a fost ucis. Noi verificam rucsacul pe care il purta, ar putea contine explozibili", a explicat colonelul Salif Traore la televiziunea de stat. "Doi suspecti au fost arestati si sunt interogati", a adaugat el.

Un hotel din Bamako transformat in baza misiunii Uniunii Europene care antreneaza armata din Mali (EUTM Mali) a fost vizat luni seara de un atac. Hotelul, rechizitionat de misiunea de antrenament europeana, este situat in cartierul ACI 2000, in apropierea hotelului de lux Radisson Blu care a fost lovit la 20 noiembrie de un atentat jihadist ce a facut 20 de morti, pe langa cei doi atacatori.

Atentatul contra Radisson a fost revendicat de Al Qaida in Maghrebul Islamic (AQMI), in coordonare cu grupul jihadist al algerianului Mokhtar Belmokhtar, Al-Mourabitoun.