Intrebat de reporteriiWashington Postcum apreciaza rolul NATO in actualul context geopolitic, Donald Trump a declarat ca se pronunta pentru o politica non-intervetionista a SUA in lume, punand sub semnul intrebarii necesitatea Organizatiei Tratatului Atlanticului de Nord, care a fost coloana vertebrala a politicilor occidentale de securitate in timpul razboiului rece.

Intr-un discurs tinut in fata Comisiei America-Israel pentru Afaceri Publice, Trump a declarat ca "Statele Unite trebuie sa priveasca in interior" si sa reorienteze resursele spre reconstruirea infrastructurii interne.

Favoritul la castigarea cursei republicane pentru prezidentiale a dat ca exemplu cazul Ucrainei si acuza tarile din NATO, ca Germania, dar si tarile vecinei Ucrainei, ca nu s-au implicat suficient in rezolvarea acestui conflict si sustine ca o implicare totala a Statelor Unite in zona nu face decat sa irite Rusia existand riscul declansarii unui razboi mondial. "NATO ne costa o avere si da, protejam Europa cu NATO, dar cheltuim o gramada de bani", a adaugat Trump, care a cerut tarilor europene sa contribuie cu mai multi bani la bugetul Aliantei.

Printre altele, miliardarul Donald Trump a declarat ca daca va fi ales presedinte al Statelor Unite, va recunoaste Ierusalimul drept capitala Israelului si va transfera ambasada SUA in orasul sfant, noteaza AFP.