Procurorul federal belgian Frederic Van Leeuw a afirmat luni ca anchetatorii "sunt departe de a completa puzzle-ul" in ceea ce priveste atentatele din noiembrie anul trecut de la Paris, la trei zile dupa arestarea suspectului-cheie Salah Abdeslam, singurul autor al atacurilor ramas in viata si cel mai cautat terorist din Europa, scrie AFP.

"Avem o multime de piese ale puzzle-ului si, de curand, am gasit locul multora dintre ele, dar suntem inca departe de completarea puzzle-ului", a explicat procurorul belgian intr-o conferinta de presa comuna cu Francois Molins, reprezentant al Procuraturii din Paris.

De asemenea, in cazul in care "Salah Abdeslam va decide sa ne ofere cateva explicatii, asa cum speram, acest lucru ne-ar oferi o noua lumina nou asupra dosarului, asupra catorva lucruri neclare. Rolul fiecaruia (dintre teroristi - n.red.) este inca dificil de confirmat", mai spun anchetatorii.

Afirmatiile procurorului belgian privind "puzzle-ul" inca nerezolvat constituie un ecou al declaratiilor de vinerea trecuta ale presedintelui francez Francois Hollande, care spunea, in seara arestarii lui Salah Abdeslam, ca "Cei pe care trebuie sa-i prindem sunt cei care au permis, organizat sau facilitat aceste atentate" in care au murit 130 de oameni in noiembrie. , a declarat Hollande. "Intelegem, fara a intra in detaliile anchetei, ca ei sunt mult mai numerosi decat am putut la un moment dat crede si identifica".

Salah Abdeslam, suspectul numarul 1 in atentatele teroriste de la Paris, coopereaza cu politia, dar va refuza extradarea in Franta, a declarat sambata avocatul sau, potrivit Reuters. Parchetul federal belgian a anuntat ulterior ca Abdeslam a fost inculpat pentru "crime teroriste si participare la activitatile unui grup terorist" in cadrul anchetei privind atacurile din 13 noiembrie 2015.