Turcia se confrunta cu unul dintre cele mai mari valuri de terorism din istoria sa, a afirmat luni presedintele turc Recep Tayyip Erdogan, care a promis sa ia masuri impotriva rebelilor kurzi si a gruparii Statul Islamic, dupa cele mai recente atacuri. "Trebuie sa lovim aceste organizatii teroriste in maniera cea mai puternica", a spus Erdogan intr-un discurs public tinut la Istanbul, facand un apel la cetatenii turci "sa se mobilizeze", potrivit AFP.

Recep Tayyip ErdoganFoto: Agerpres/AP

"Pentru a face fata teroristilor, suntem in curs de a dezvolta noi strategii de a ii combate si vom castiga rapid", a dat asigurari liderul de la Ankara.

"Noi nu luptam impotriva democratiei, ci teroristii fac asta, noi nu luptam impotriva drepturilor omului, ci teroristii o fac", a adaugat Erdogan, raspunzand astfel contestatarilor sai, care sunt preocupati de autoritarismul liderului turc.

Cinci persoane au fost ucise si 36 ranite sambata trecuta intr-un atac sinucigas cu bomba comis de un membru al Statului Islamic intr-o zona comerciala si turistica importanta din Istanbul.

In urma cu o saptamana, un atentat cu masina capcana comis la Ankara s-a soldat cu moartea a 37 de oameni si ranirea altor cateva zeci.

Ankara este lovita de al doilea atentat cu masina capcana in mai putin de o luna: pe 17 februarie, cel putin 28 de persoane au fost ucise, iar 61 au fost ranite in centrul capitalei Turciei, in urma unui atentat cu masina capcana care a vizat vehicule militare.