Israelul avertizeaza asupra calatoriilor in Turcia, in timp ce trupurile a 3 cetateni israelieni omorati in explozia din Istanbul de sambata au fost aduse acasa. Avertismentul a fost avansat de la unul de nivel 4 - atacuri potentiale -, la unul de nivel doi - atacuri concrete -, scrie The Guardian.

Biroul antitero israelian isi indeamna cetatenii sa renunte la orice calatorie in Turcia dupa ce un sinucigas cu bomba si-a detonat explozibilul intr-o zona comerciala din centrul Istanbulului, atacul ducand la moartea a 3 israelieni si unui iranian, raning alti 36 de oameni.

O declaratie a primului ministru mentiona faptul ca, in ultimele 2 luni, a existat o crestere a nivelului de amenintare cu atacuri teroriste in Turcia, numarul atacurilor sinucigase cu bombe ale Partidului Muncitoresc Kurd si ale Statului Islamic fiin in crestere. Mesajul de duminica a fost avansat de la o avertizare de nivel patru, ce priveste atacuri potentiale, la una de nivel doi de atacuri concrete.

Ministrul de interne turc a anuntat duminica faptul ca sinucigasul, Mehmet Ozturk, ar fi militant al Statului Islamic si locuitor al orasului sudic Gaziantep.