Cel putin 14 persoane au murit dupa ce un autocar cu studenti Erasmus de diverse nationalitati s-a rasturnat si s-a ciocnit cu un alt vehicul pe o autostrada in nord-estul Spaniei, au anuntat duminica serviciile de interventie, potrivit agentiilor DPA si EFE, citate de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Accidentul s-a produs la primele ore ale diminetii in apropiere de orasul-port Tarragona.

La bordul autocarului se aflau 56 de studenti Erasmus de diverse nationalitati care se intorceau de la un festival din Valencia.

Mai multi pasageri au fost de asemenea raniti, unii fiind in stare critica.

Potrivit publicatiei El Mundo, din primele informatii se pare ca studentii din autocar proveneau din Elvetia, Norvegia, Marea Britanie, Turcia, Ucraina, dar si din Barcelona.

Postul TV3 a relatat ca soferul autocarului a pierdut controlul volanului. Autocarul s-a izbit apoi de zona mediana, s-a rasturnat si s-a ciocnit cu un autovehicul de pe sens opus.

UPDATE MAE: Nu au fost identificati romani printre persoanele ranite in accidentul din Spania

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizeaza ca, potrivit ultimelor informatii obtinute de Consultatul general al Romaniei la Barcelona, nu au fost identificati cetateni romani printre persoanele care au fost ranite si transportate la unitatile spitalicesti in urma accidentului de autocar din Spania.

"Consulatul General al Romaniei la Barcelona are in atentie accidentul de autocar produs in cursul acestei dimineti, in apropierea localitatii Freginals, provincia Tarragona, Spania, soldat cu decesul si ranirea mai multor persoane. In acest sens, oficiul consular roman a contactat in regim de urgenta autoritatile spaniole in vederea verificarii daca printre victimele accidentului se afla si cetateni romani", a precizat MAE, la solicitarea Mediafax.

Conform ultimelor informatii obtinute de la autoritatile locale, printre cetatenii care au fost raniti si transportati la unitatile spitalicesti nu au fost identificate persoane de cetatenie romana.

De asemenea, MAE mai informeaza ca trupurile neinsufletite ale persoanelor decedate au fost transferate la Institutul de Medicina Legala unde se desfasoara procedurile de identificare. Verificarile sunt in curs si o echipa consulara mobila se va deplasa la locul accidentului pentru a obtine informatii suplimentare.