Prim-ministrul turc Ahmet Davutoglu a declarat joi ca exista anumite dificultati in interiorul Uniunii Europene in finalizarea termenilor unui acord asupra migratiei, dar a adaugat ca spera intr-un rezultat pozitiv la discutiile de la Bruxelles vineri, informeaza Reuters, citata de Agerpres.

"Vedem ca exista anumite dificultati in cadrul UE... in finalizarea acestor termeni (din propunerea Turciei)", a declarat Davutoglu reporterilor pe aeroportul din Ankara.

"Am discutat aceasta cu (cancelarul german) Merkel la telefon saptamana trecuta si cu (presedintele Consiliului European) Tusk cand a fost la Ankara", a spus el, inainte de a pleca la Bruxelles.

Davutoglu, care se intalneste cu liderii UE vineri pentru a incerca finalizarea unei strategii pentru a opri fluxul de migranti prin Turcia spre Europa, a declarat de asemenea ca nu va accepta niciun acord care sa transforme Turcia intr-o "inchisoare deschisa" pentru migranti, noteaza Reuters.

"Nu vom accepta nicio propunere care va transforma Turcia intr-o inchisoare deschisa pentru migranti. Toata lumea trebuie sa stie acest lucru... Noi speram ca va fi un rezultat bun pentru Turcia, Uniunea Europeana si migranti", a spus el.