Cancelarul german Angela Merkel a afisat joi un "optimism prudent" inainte de negocierile privind acordul crucial dintre UE si Turcia in ceea ce priveste migrantii, subliniind ca raman in continuare "multe lucruri de rezolvat", scrie AFP.

"Impartasesc evaluarea presedintelui Consiliului (european, Donald Tusk, n.r.) care vorbeste de un optimism prudent, insistand asupra cuvantului prudent", a declarat ea. "Exista in continuare multe lucruri de rezolvat, ne asteapta discutii intense", a adaugat Merkel.

"Germania se va angaja de o maniera foarte intensa. Deoarece trebuie inainte de imbunatatim situatia umanitara din Grecia", a spus ea, inainte de inceputul summitului de la Bruxelles.

Cancelarul a evocat imaginile dramatice de la Idomeni, localitatea greaca de la granita cu Macedonia unde sunt blocati mii de migranti stopati in incercarea lor de a ajunge spre nordul Europei, dupa inchiderea Rutei Balcanice.

Presedintele Consiliului European, Donald Tusk, insarcinat de cei 28 sa negocieze cu Ankara, declarase joi dimineata: "Sunt prudent optimist dar, pentru a vorbi sincer, sunt mai degraba prudent decat optimist".