Cel putin 22 de persoane au murit, miercuri dimineata, dupa ce moscheea in care se aflau a fost vizata de atacurile a doua femei kamikaze, in orasul Maiduguri, din nord-estul Nigeriei, unde se afla centrul de comanda al gruparii teroriste Boko Haram, informeaza agentia AP, citata de Mediafax.

Una dintre femei s-a detonat inauntrul moscheii, iar, in timp ce supravietuitorii incercau sa iasa afara, cea de-a doua femeie, aflata in fata moscheii, a comis cel de-al doilea atac sinucigas.

Cel putin 17 persoane au fost ranite, fiind transportate la spital, a declarat Abdul Mohammed, un reprezentant al Autoritatii Nationale pentru Managementul Situatiilor de Urgenta.

Unul dintre supravietuitori, Umar Usman, povesteste ca a reusit sa scape pentru ca a intarziat la rugaciunea de miercuri.

"Eram la cativa metri de moschee cand un zgomot puternic s-a auzit si am vazut un fum negru si corpuri trantite la pamant", a povestit Umar pentru Associated Press.

Moscheea vizata de dublul atac sinucigas de miercuri se afla in cartierul Umarari, de la periferia orasului Maiduguri, unde este instalat centrul de comanda al armatei nigeriene care lupta impotriva insurgentilor islamisti ai gruparii teroriste Boko Haram.

Organizatia opereaza in statul Borno, avand capitala la Maiduguri, nord-estul Nigeriei, unde au comis numeroase atacuri.

Este primul atentat care are loc in Maiduguri dupa cel de pe 28 decembrie, cand au lansat o ofensiva ampla, comitand multiple atacuri sinucigase, in care au murit cel putin 50 de persoane.