Atentatul cu masina capcana de duminica seara de la Ankara, soldat cu moartea a 37 de oameni si ranirea altor cateva zeci, a fost comis de o femeie membra a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), a anuntat marti Ministerul de Interne din Turcia, citat de Reuters.

Momentul exploziei de la AnkaraFoto: Captura Youtube.com

Femeia era de nationalitate turca si s-a nascut in 1992. Ea s-a alaturat PKK in anul 2013. Ea a fost antrenata, ulterior, de fortele de militie kurda din Siria (YGP), arata Ministerul turc de Interne, intr-un comunicat.

Capitala Turciei, Ankara, a fost duminica tinta unui atentat cu masina capcana comis intr-o statie de autobuz din centrul orasului si soldat cu 37 de morti si zei de raniti.

Suspiciunile autoritatilor s-au indreptat inca de la inceput catre Partidul Muncitorilor din Kurdistan sau o grupare afiliata.

Ankara a fost lovita duminica de al doilea atentat cu masina capcana in mai putin de o luna: pe 17 februarie, cel putin 28 de persoane au fost ucise, iar 61 au fost ranite in centrul capitalei Turciei, in urma unui atentat cu masina capcana ce a vizat vehicule militare.

Atentatul cu masina capcana comis pe 17 februarie in capitala Turciei a fost organizat de membri ai militiei kurde siriene YPG si ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), iar autorul atacului ar fi un refugiat sirian care a fost identificat dupa amprente, a anuntat presa din Turcia.