Slovenia a inceput sa inlocuiasca sarma ghimpata anti-migranti instalata pe sectiuni mari ale frontierei sale cu Croatia in decembrie cu un gard cu grilaj, a anuntat luni o sursa oficiala.

Autoritatile au inceput "sa inlocuiasca ingradirea provizorie in conformitate cu procedura stabilita", a declarat pentru AFP purtatoarea de cuvant a Ministerului de Interne, Vesna Mitric.

Sarma ghimpata este inlocuita progresiv cu un gard cu grilaj in sectoarele turistice si la marginea localitatilor, a precizat ea. Potrivit purtatoarei de cuvant, noul gard a fost ridicat deja pe o distanta de 10 km, mai ales langa Maribor (nord-est).

Anuntul vine la o saptamana dupa ce Ljubljana a anuntat ca nu mai permite tranzitul migrantilor pe teritoriul ei, avand ca rezultat inchiderea de facto a rutei balcanice prin tarile situate in amonte.

Slovenia, prin care au tranzitat aproape 500.000 de migranti in mai putin de cinci luni, a instalat in decembrie rulouri de sarma ghimpata pe cei 166 km cei mai vulnerabili la granita sa cu Croatia, pentru a opri fluxul.

Noul gard cu grilaj, care nu este de sarma ghimpata, ar trebui sa fie mai putin periculos pentru fauna si populatie, potrivit autoritatilor.