In Parlamentul de la Chisinau urmeaza a fi create grupuri de prietenie cu 37 de state si alte cateva regiuni care includ mai multe tari: statele Europei de Sud-Est si tarile Asiei Centrale, scrie site-ul ZiarulNational.md, care mentioneaza ca in grupul de prietenie cu Romania figureaza si un deputat socialist care a rupt anterior harta Romaniei Mari, in cadrul unei sedinte a Legislativului.

Deputatul moldovean Vlad Batrancea rupe harta Romaniei MariFoto: Captura YouTube

Un proiect de hotarare privind infiintarea grupurilor de prietenie a fost inregistrat de un grup de deputati moldoveni. Documentul contine 44 de anexe cu numele deputatilor care vor face parte din fiecare grup.

Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, va fi presedintele grupului de prietenie cu Romania, iar fostul deputat comunist Boris Golovin a fost desemnat vicepresedinte al grupului, precizeaza ZiarulNational.md.

Potrivit sursei citate, printre deputatii care vor fi numiti "prieteni" ai Romaniei se numara si deputatul socialist Vlad Batrancea, care in decembrie 2015 a rupt harta Romaniei Mari in cadrul unei sedinte a Legislativului. (Vezi video - incepand cu min 5:05)

De asemenea, mai mentioneaza ZiarulNational.md, grupul de prietenie cu Federatia Rusa va fi condus de socialista Zinaida Greceanii si ii va avea in calitate de vicepresedinti pe democratul Dumitru Diacov si fosta comunista Violeta Ivanov.

Dupa adoptarea hotararii, Parlamentul R. Moldova va informa parlamentele tuturor statelor vizate despre constituirea grupurilor de prietenie.