Momentul exploziei provocate de o masina capcana duminica seara, in centrul Ankarei, a fost surprins de camerele de supraveghere de pe strazile din capitala Turciei si a aparut pe internet. Un tribunal din Ankara a ordonat interzicerea accesului la Facebook, Twitter si alte site-uri in Turcia duminica, imediat dupa atentat, pentru a impiedica aparitia imaginilor cu explozia pe retelele sociale. Cel putin 34 de morti si 125 de persoane ranite, care primesc ingrijjiri in spitale din Ankara, dintre care 19 sunt in stare critica, este cel mai recent bilant anuntat de ministrul turc al Sanatatii, citat de Reuters. Atacul nu a fost revendicat, insa primele banuieli ale autoritatilor se indreapta catre Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Momentul exploziei de la AnkaraFoto: Captura Youtube.com

Ankara este lovita de al doilea atentat cu masina capcana in mai putin de o luna: pe 17 februarie, cel putin 28 de persoane au fost ucise, iar 61 au fost ranite in centrul capitalei Turciei, in urma unui atentat cu masina capcana ce a vizat vehicule militare.

Atentatul cu masina capcana comis pe 17 februarie in capitala Turciei a fost organizat de membri ai militiei kurde siriene YPG si ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), iar autorul atacului ar fi un refugiat sirian care a fost identificat dupa amprente, a anuntat presa din Turcia.