Presedintele american Barack Obama le-a cerut candidatilor inscrisi in cursa pentru alegerile prezidentiale din Statele Unite sa respinga insultele si violenta, precum si discriminarea "bazata pe rasa sau credinta". Obama a mai spus ca campania prezidentiala "decurge bine", in pofida faptului ca excentricul miliardar Donald Trump a fost nevoit sa anuleze un miting electoral programat vineri seara la Chicago din ratiuni de securitate, potrivit AFP.

Barack ObamaFoto: Agerpres/AP

"Pe ce trebuie sa se concentreze oamenii inscrisi in cursa prezidentiala este cum sa faca lucrurile sa mearga chiar mai bine. Fara sa insulte, fara sa faca discriminari de rasa sau de credinta, si in mod categoric fara violenta", a afirmat liderul de la Casa Alba.

Contestatarii nominalizarii lui Donald Trump pentru a candida din partea republicanilor la presedintia Statelor Unite considera ca anularea "din motive de securitate" a unui miting prevazut vineri seara la Chicago reprezinta o consecinta a retoricii de dezbinare practicata de excentricul om de afaceri, a scris sambata The Guardian.

Favoritul la investitura republicana pentru Casa Alba, Donald Trump, a fost nevoit sa isi anuleze mitingul programat vineri seara la Chicago, dupa ciocniri violente intre un grup de sustinatori ai omului de afaceri si protestatari.

Manifestantii anti-Trump au venit la miting cu pancarte pe care scria "Trump = Ura", "Trump este bufon" sau "F*** Donald Trump!".