Presedintele american Barack Obama va vizita Marea Britanie luna viitoare, unde va incera sa isi foloseasca popularitatea pentru a milita impotriva unui Brexit - iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana - scrie AFP, citand cotidianul britanic The Independent.

HotNews.roFoto: Hotnews

Vizita lui Obama urmeasa sa aiba loc la finalul lunii aprilie, cu doua luni inaintea referendumului programat pe 23 iunie, in cadrul caruia britanicii sunt asteptati sa se pronunte pentru ramanerea sau nu a tarii lor in Uniunea Europeana.

Programul oficial al lui Barack Obama in acea perioada prevede o vizita in Germania, unde liderul de la Casa Alba se va intalni cu cancelarul Angela Merkel si va participa la Targul international de la Hanovra.

Chestionat de AFP in legatura cu o eventuala venire la Londra a lui Obama, un purtator de cuvant al premierului britanic David Cameron a refuzat sa comenteze, catalogand informatiile pe aceasta tema drept "speculatii".

In luna februarie, Barack Obama a subliniat, intr-o convorbire telefonica cu David Cameron, sustinerea Statelor Unite pentru ramanerea Marii Britanii ca parte integranta a Uniunii Europene.