Favoritul la investitura republicana pentru Casa Alba, Donald Trump, si-a anulat din motive de "securitate" un miting prevazut vineri seara la Chicago (nord), a anuntat echipa sa de campanie, potrivit AFP, scrie Agerpres.

Donald TrumpFoto: Hotnews

"Dupa ce s-a intalnit cu fortele de ordine, (Donald Trump) a decis ca, pentru securitatea zecilor de mii de persoane adunate in interiorul sau in jurul salii, mitingul din aceasta seara sa fie amanat pentru o data ulterioara", a explicat echipa sa intr-un comunicat.

Tensiunea a crescut vineri in oras, cu manifestanti adunati in interiorul si in jurul cladirii universitatii din Illinois unde candidatul urma sa ia cuvant putin mai tarziu.

Multi dintre acestia au denuntat rasismul in numele miscarii "Black lives matter" (viata negrilor conteaza).

Anterior in cursul zilei de vineri, miliardarul american a fost din nou intrerupt in repetate randuri de manifestanti cu ocazia unui alt miting la St Louis, in Missouri (centru).

Aceste noi incidente au avut loc cu cateva zile inainte de o noua "super marti" cu primare in cinci state, unde Donald Trump este dat favorit chiar daca ramane contestat in randul propriului partid.