Numele a trei dintre teroristii kamikaze care au executat atacurile de la Paris se regasesc pe listele cu combatanti jihadisti obtinute recent de presa occidentala, au anuntat vineri posturile de televiziune germane NDR si WDR, precum si publicatia germana Suddeutsche Zeitung, transmite AFP, citata de Agerpres.

Este vorba despre Samy Amimour, Foued Mohammed Aggad si Omar Mostefai, care au actionat la sala de concerte Bataclan, unde au fost ucise 90 de persoane. In documentele analizate de mass-media germana apare si numele lui Abdelhamid Abaaoud, considerat unul dintre principalii organizatori ai atacurilor, insa el este inscris doar ca 'garant' pentru intrarea in Siria a unui alt jihadist aflat si el pe liste, dar a carui identitate nu este dezvaluita.

Respectivele documente, aparent furnizate de unul sau mai multi dezertori din gruparea jihadista Stat Islamic (SI), sunt in prezent examinate de autoritatile statelor occidentale, iar guvernul de la Berlin a confirmat autenticitatea cetatenilor germani care apar pe respectivele liste.

Documentele, ce dateaza din anii 2013 si 2014, se prezinta sub forma unor formulare pe care se regasesc datele personale a unor combatanti jihadisti, plus modul in care acestia sunt dispusi sa contribuie la lupta SI, prin actiuni cum ar fi confruntari armate clasice, atentate sinucigase sau culegerea de informatii.

Aceste documente au fost publicate initial de postul britanice de televiziune Sky News, care a relatat despre circa 22.000 de nume. Intre timp si mass-media germana le-a obtinut integral, dar a constatat ca pe liste se regasesc efectiv cateva mii de jihadisti.