UPDATE Presedintele SUA, Barack Obama, l-a desemnat pe generalul Curtis Scaparroti pentru functia de comandant suprem al Aliantei Nord-Atlantice, a anuntat Departamentul american al Apararii, citat de site-ul cotidianului Le Figaro.

Curtis Mike Scaparrotti Foto: defense.gov

Nominalizarea generalului Curtis Scaparroti, fost comandant al fortelor din Coreea de Sud, in functia de comandant suprem al NATO trebuie aprobata de Senatul Statelor Unite.

Anuntul privind numirea lui Scaparrotti, care asigura in prezent conducerea trupelor americane din Coreea de Sud, este asteptata in cursul acestei zile.

Breedlove este recunoscut pentru promovarea unui discurs ferm fata de Rusia. La inceputul acestui an, Comandamentul european al armatei SUA (EUCOM), aflat sub conducerea sa, a publicat o strategie revizuita in care afirma ca principala sa prioritate este descurajarea unei eventuale agresiuni a Rusiei impotriva Europei.

La inceputul lunii martie, Breedlove a afirmat ca refugiatii din Orientul Mijlociu si din nordul Africii "mascheaza miscarea" teroristilor si a criminalilor si a sustinut ca gruparea terorista Stat Islamic "se raspandeste precum cancerul" in randul refugiatilor.

Scaparrotti, general de patru stele, a fost sef al Statului Major al armatei americane si are experienta pe teatrele de lupta precum Afghanistan, Irak sau Somalia.

Este descris intr-un comunicat al Departamentului de Aparare drept un "ofiter sculptat in lupta".