Fostul ministru rus al presei Mihail Lesin, gasit mort intr-o camera de hotel din Washington anul trecut, a murit din cauza ranilor provocate de lovituri aplicate in cap, au declarat joi autoritatile americane, informeaza Reuters.

Lesin, care a fost si sef al gigantului media controlat de stat Gazprom-Media, avea de asemenea leziuni provocate de lovituri la gat, spate, pe brate si picioare, au declarat medicul legist sef din Washington si Departamentul Metropolitan de Politie intr-un scurt comunicat.

Incidentul este in curs de investigare, potrivit comunicatului. Presa locala americana si din Rusia au anuntat in noiembrie ca Lesin a fost gasit mort intr-o camera de hotel in cartierul Dupont Circle din Washington, cu multe sedii de ambasade si think tank-uri. Televiziunea rusa RT a citat membri de familie la momentul respectiv afirmand ca el a murit de un atac de cord, aminteste Reuters, citata de Agerpres.

ABC News a declarat ca Lesin, care a fost ministru rus al presei intre 1999 si 2004 sub presedintele Vladimir Putin, a fost acuzat de cenzurarea mass-media independente din Rusia. El a devenit seful holdingului Gazprom-Media in 2013, dar a demisionat in anul urmator. Un purtator de cuvant al Ambasadei Rusiei la Washington nu a fost disponibil imediat pentru comentarii.