Marina franceza a depistat in luna ianuarie un submarin rus dotat cu rachete nucleare in Golful Biscaya, in largul coastelor Frantei, scrie joi publicatia L'Obs, citand un important oficial francez, relateaza Reuters.

Potrivit saptamanalului francez, submarinul, care provenea de la baza Murmansk, nu a intrat in apele teritoriale ale Frantei, citeaza Agerpres.

Un purtator de cuvant al fortelor navale franceze nu a dorit nici sa conforme nici sa infirme aceste informatii, precizand ca este o politica generala sa nu comunice cu privire la astfel de aspecte.

"Activitate navala a Rusiei este in crestere de mai multe luni, daca nu chiar ani, si suntem in permanenta atenti la aceste miscari", a precizat oficialul francez.

Informatia survine pe fondul tensiunilor sporite intre Occident si Moscova privind Ucraina, iar NATO a semnalat in mod repetat mai multe incursiuni ale avioanelor rusesti in spatiul sau aerian. La mijlocul lunii februarie, avioane de lupta franceze si britanice au interceptat doua bombardiere ruse Tu-160 indreptandu-se catre spatiul aerian britanic in apropierea coastei franceze.