Cu cei 362 de metri lungime, "Harmony of the Seas" este cea mai mare nava de croaziera din lume. Construita pe santier naval din Saint-Nazaire, vasul incepe joi primele probe pe mare si prima sa croaziera de primavara, in Marea Mediterana, scrie presa franceza.

Vasul are 230 000 de tone, 16 punti si poate transporta 8.000 de pasageri si membri ai echipajului, asa ca Harmony of the Seas este pur si simplu cel mai mare vas de croaziera din lume. Doua campanii de testare sunt planificate, inainte de livrarea catre proprietar, compania americana de croaziera Royal Caribbean, in 12 mai.

Din aceasta vara, nava gigant va ancora in Barcelona, de unde va efectua croaziere pe Mediterana.

"Harmony of the Seas" este cea mai mare nava de croaziera din lume. Dar nu este singura de aceasta dimensiune, deoarece este a treia nava din clasa Oasis.

In ultimii ani, profesionistii din industrie care investesc in nave gigantice precum "Harmony of the Seas" au introdus tot maimulte serviciilor si zone de agrement la bord: piscine, cazinouri, sali de spectacol. Asa ca astazi navele de croaziera au devenit parcuri imense de amuzament cu sali de jocuri video, simulatoare valuri, de Formula 1 sau parasutism. Ei se bazeaza pe estimari potrivit carora in acest an 24 de milioane de oameni vor pleca in croaziera, fata de 23 de milioane in 2015 si numai 13 milioane in 2004.