Un set extrem de rar de gemeni cu tati diferiti s-au nascut in Vietnam, au anuntat oamenii de stiinta din tara asiatica, potrivit The Guardian. Testele ADN realizate intr-un laborator din Hanoi au confirmat ca cei doi copii, nascuti in aceeasi zi, au aceeasi mama, dar tati diferiti.

Profesorul Le Dinh Luong, presedinte al Asociatiei Genetice din Vietnam, care a facut testarile, a precizat ca este primul astfel de caz cunoscut in tara sa. In intreaga lume au fost raportate, din2011 pana acum, 7 cazuri de gemeni bi-paterni.

Luong a refuzat sa dea detalii invocand protejarea confidentialitatii familiei.

Publicatia online Dan Tri a relatat ca un barbat in varsta de 34 de ani din provincia nordica Hoa Binh sa solicitat testele ADN in urma presiunilor familiei pentru ca gemenii nu semanau.

Unul dintre ei are par ondulat, cu firul gros, in timp ce fratele sau are par fin, intins.

Testarea ADN in cazul mamei, pentru a scoate din ecuatie o posibila incurcatura a spitalului, au confirmat maternitatea in ambele cazuri, potrivit sursei citate.

Gemenii, care au acum 2 ani, s-au nascut in aceeasi zi si au acelasi sex, mai arata publicatia online.

Luong a explicat ca astfel de cazuri de gemeni bi-paterni pot aparea atunci cand doua ovule de la aceeasi mama sunt fertilizate cu sperma de doi barbati diferiti, in perioada de ovulatie, intr-un interval de una pana la sapte zile.