Slovenia a anuntat marti ca va opri, cu exceptia cazurilor "umanitare", tranzitul migrantilor pe teritoriul sau incepand de la miezul noptii de marti, cu o scopul de a inchide ruta balcanica, informeaza AFP.

Accesul in Slovenia nu va mai fi autorizat decat "strainilor care indeplinesc cerintele pentru a intra in tara", iar pentru cei care doresc sa solicite azil si pentru migranti "se va stabili de la caz la caz, in functie de motivele umanitare si in conformitate cu normele spatiului Schengen", se arata intr-un comunicat al Ministerului sloven de Interne.

Serbia a anuntat prin ministrul sau de Interne ca se va opune deciziei Sloveniei.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a blocat prin veto o propunere privind transferul direct de refugiati din Turcia in Uniunea Europeana, afirma surse citate de MTI, citat de Mediafax.

Proiectul de acord UE - Turcia prevede dublarea fondurilor acordate Ankarei pentru gestionarea crizei imigrantilor si eliminarea vizelor de calatorie in spatiul comunitar pentru cetatenii turci. In schimb, Turcia ar urma sa accepte inapoi imigranti clandestini ajunsi in Grecia. De asemenea, Turcia ar putea transfera direct refugiati sirieni in Uniunea Europeana, o initiativa care a fost blocata de Ungaria.