Coreea de Nord a incercat sa sparga conturi de mail ale unor angajati ai cailor ferate din Sud in incercarea de a ataca sistemul de control al acestora, a anuntat marti agentia de spionaj de la Seul, potrivit Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Coreea de Sud a ridicat nivelul de alerta in privinta atacurilor cibernetice ale Phenianului dupa ce Nordul a facut un test nuclear in ianuarie si a lansat o racheta cu raza mare luna trecuta, ceea ce a atras sanctiuni din partea ONU.

Sudul a mai acuzat Nordul pentru atacuri cibernetice impotriva operatorului centralelor nucleare, Phenianul negand insa.

Serviciul National de Informatii din Coreea de SUD (NIS) a anuntat intr-un comunicat de presa ca a intrerupt incercarea de haking a lucratorilor de la caile ferate si ca le-a inchis acestora conturile de mail.

Agentia a trimis comunicatul dupa o intalnire de urgenta cu alte agentii guvernamentale, pe tema atacurilor cibernetice ale Nordului.

“Incercarea a fost o etapa din pregatirea unui atac terorist impotriva sistemului de control al transportului feroviar”, a spus agentia.

Coreea de Nord lucreaza de multi ani pentru a-si dezvolta abilitatea de a afecta sau distruge sisteme computerizate care controleaza servicii publice precum telecomunicatiile si alte utilitati, potrivit unui dezertor din Nord.

SUA au acuzat Coreea de Nord de un atac cyber-atac impotriv Sony Pictures in 2014, care a dus la anularea, de catre studio, a unei comedii bazate pe fictionala asasinare a liderului Kim Jong-un.