Fostul primar al New Yorkului, Michael Bloomberg, a anuntat, luni, intr-un articol publicat pe site-ul Bloomberg View ca nu va candida la prezidentialele americane din noiembrie, potrivit AFP., citat de Agerpres.

"Exista o sansa serioasa ca o candidatura a mea sa duca la alegerea lui Donald Trump sau a senatorului Ted Cruz", scris Michael Bloomberg intr-un lung articol.

"Imi iubesc prea mult tara pentru a juca un rol in alegerea unui candidat care ar slabi unitatea noastra nationala si ar umbri viitorul nostru, astfel ca nu voi intra in cursa pentru presedintia Statelor Unite", a subliniat fostul edil al New Yorkului.

Miliardarul in varsta de 73 de ani, fondatorul agentiei de informatii financiare care ii poarta numele, a avut si in trecut intentia de a se lansa, insa, intr-o tara unde niciodata nu a fost ales presedinte un candidat independent, a renuntat la idee.

Michael Bloomberg, mai mult pragmatic decat ideolog, detine a 10-a avere ca marime din lume, estimata la 40,2 miliarde de dolari, potrivit Forbes. El s-a declarat dispus sa cheltuiasca un miliard pentru eventuala sa campanie.