Nancy Reagan, vaduva presedintelui Ronald Reagan, a murit duminica la resedinta sa din Bel Air. Fosta Prima Doamna avea 94 de ani, informeaza BBC, citat de Mediafax.

Nancy Reagan (Foto: E.T. / Getty Images)Foto:

Ronald Reagan a detinut doua mandate la Casa Alba intre 1981 si 1989. Mariajul de 52 de ani dintre Nancy si Ronald Reagan a fost descris ca fiind cea mai mare poveste de dragoste de la presedintia Statelor Unite.

Nancy Reagan si-a inceput cariera la Hollywood in anii '40, iar la Casa Alba a ajuns la inceputul anilor '80, atunci cand sotul ei a castigat primul mandat prezidential din partea Partidului Republican.

Celebra pentru pasiunea ei pentru moda, Nancy Reagan a fost criticata aspru de presa si opinia publica americana, in timpul primului mandat prezidential al sotului ei, pentru faptul ca a indraznit sa inlocuiasca vesela de la Casa Alba, care fusese platita din donatii private.

"Noaptea, daca ma trezesc, ma gandesc ca Ronnie este acolo si ii vorbesc. Ceea ce ii spun nu are importanta. Insa cred ca este cu adevarat acolo. Si il vad", a spunea ea pentru Vanity Fair, intr-unul dintre rarele interviuri pe care le-a acordat. "Imi lipseste teribil", a spunea Nancy Reagan. "Oamenii spun ca timpul rezolva totul. Nu este adevarat", a mai spus aceasta.

Ronald Reagan, cel de-al 40-lea presedinte al Statelor Unite, s-a nascut pe 6 februarie 1911 si a murit pe 5 iunie 2004, la varsta de 93 de ani.

Pasionata de astrologie, Nancy Reagan a marturisit ca a fost socata sa auda, in noiembrie 2008, ca Barack Obama a anuntat ca va reuni fostii presedinti "in viata" pentru a le cere sfatul si ca "nu are de gand sa participe la una dintre acele sedinte (de spiritism, n.r.) apreciate de Nancy Reagan".