Cancelarul german, Angela Merkel, a afirmat in cadrul unei intalniri la Paris cu presedintele Frantei, Francois Hollande, ca este contraproductiv ca statele membre UE sa implementeze masuri in mod individual pentru a raspunde fluxului mare de imigranti, relateaza Deutsche Welle, citat de Mediafax.

Angela Merkel si Francois HollandeFoto: Consiliul European

Merkel a spus ca diminuarea traficului la punctele de trecere a frontierei si inchiderea granitelor a avut drept consecinte blocarea imigrantilor in Grecia, suprasolicitand resursele acestei tari.

Aceasta a mai spus ca "solutiile unilaterale" nu sunt de folos.

La randul sau, Francois Hollande a afirmat ca este imperativ ca, in numele unitatii europene, controalele temporare la frontiera sa fie eliminate din spatiul Schengen.

Tot vineri, premierul ungar a declarat pentru postul de radio Kossuth ca in contextul acestei crize, masurile luate in mod independent de unele state membre UE sunt mai bune decat inactivitatea Comisiei Europene.

Acesta a reiterat ca Ungaria nu va permite imigrantilor sa patrunda pe teritoriul sau fara a fi controlati. "Gardul nu va fi rupt, nu vor exista revolte ale imigrantilor, incendieri ale taberelor de refugiati sau grupuri care le agreseaza pe femeile ungare, pe sotiile si fiicele noastre", a spus Viktor Orban.

Comentand asupra eforturilor de a inchide granitele Ungariei astfel incat imigratii clandestini sa nu patrunda pe teritoriul acestei tari, el a spus ca gardul s-a dovedit a fi eficient, insa acest sistem trebuie extins si imbunatatit.

Este nevoie de pregatiri la granita Ungariei cu Romania, si "trebuie sa fim capabili sa protejam fizic" frontiera pe intreaga ei lungime daca este necesar", a adaugat el.