Celebrul lider interlop mexican Joaquin "El Chapo" Guzman s-a deplasat de doua ori in Statele Unite, pentru a-si vizita rudele, in intervalul in care era in libertate dupa ce evadase dintr-un penitenciar mexican, sustine fiica sa cea mare, Rosa Isela Guzman Ortiz.

Joaquin El Chapo GuzmanFoto: Captura YouTube

Intr-un interviu acordat ziarului The Guardian, Rosa Isela Guzman Ortiz a explicat ca Joaquin "El Chapo" Guzman a fost ajutat de functionari corupti mexicani si a reusit sa se deplaseze de doua ori, in mod evident ilegal, in statul american California, desi era unul dintre cei mai cautati infractori, scrie Mediafax.

Rosa Isela Guzman Ortiz a precizat ca vizitele la rude din Statele Unite au avut loc imediat dupa ce Joaquin "El Chapo" Guzman" i-a acordat un interviu actorului american Sean Penn.

Intrebata cum a reusit "El Chapo" sa traverseze de doua ori frontiera securizata dintre Mexic si SUA, fiica cea mare a liderului interlop a spus: "L-am intrebat si eu acelasi lucru, credeti-ma".

O fosta sotie a lui "El Chapo" si doua fiice gemene ale acestuia traiesc in California.

In intervalul in care "El Chapo" era in libertate dupa evadare, fostul presedinte mexican Felipe Calderon a speculat ca liderul interlop ar fi putut fi in Statele Unite. "Nu se afla pe teritoriul Mexicului, suspectez ca este in SUA", declara el pentru ziarul The New York Times.

Autoritatile americane au descoperit in mai multe randuri tuneluri secrete, folosite de traficantii de droguri, la frontiera dintre SUA si Mexic.

Joaquin "El Chapo" Guzman a fost arestat in ianuarie 2016, la sase luni dupa evadare, in Mexic.

Guzman era dat in urmarire generala dupa ce evadase pe 11 iulie 2015 din Penitenciarul Altiplano, situat in apropiere de Ciudad de Mexico.

In octombrie 2015, autoritatile mexicane speculau ca Joaquin "El Chapo" Guzman a fost ranit in cursul unei operatiuni a politiei. Raidul politiei avusese loc in nord-vestul Mexicului, iar Joaquin Guzman, liderul cartelului Sinaloa, suferise rani la fata si la picioare.

Joaquin Guzman, alias "El Chapo", evadase in iulie 2015 din Penitenciarul de maxima securitate Altiplano, el fugind printr-un tunel sapat de membrii cartelului pe care il conduce.