Un imigrant de 19 ani a fost injunghiat mortal, vineri, intr-un centru de primire a solicitantilor de azil in Suedia, in apropiere de Stockholm, fiind al treilea incident de acest fel din tara de la inceputul anului, relateaza Mediafax citand Le Figaro.

Alti trei solicitanti de azil au fost retinuti de autoritati pentru a fi interogati in legatura cu incidentul de vineri.

"Am deschis o ancheta in cazul atacului pentru a descoperi cauzele producerii acestuia. Am retinut trei suspecti pe care ii interogam", a declarat Stefan Wickberg, un purtator al politiei locale din Lindesberg, unde a avut loc atacul, refuzand sa precizeze nationalitatile celor trei suspecti si a victimei.

Din primele cercetari ale anchetei, se pare ca tanarul de 19 ani ar fi fost injunghiat in urma unei dispute care a izbucnit, vineri dimineata, in apropierea centrului de primire a imigrantilor din localitatea Lindesberg, la vest de Stockholm.

Victima a fost injunghiata in gat, fiind transportata la spital, unde a decedat la scurt timp de la sosire.

Este al treilea incident de acest tip care s-a produs in apropierea unui centru de azilanti in Suedia, ridicand probleme mari de securitate in interiorul acestor structuri de adapost.

Centrele de azilanti "reprezinta o problema pentru noi, deoarece primim frecvent apeluri sa intervenim in disputele izbucnite", a declarat Wickberg.

"Oamenii din aceste centre traiesc intr-o prea mare promiscuitate si multi dintre ei provin din zone de conflict. Nu este clar pentru ei ca trebuie sa se inteleaga cu toti", a explicat purtatorul de cuvant al politiei.

La jumatatea lunii trecute, un imigrant a murit si alti trei au fost injunghiati intr-o confruntare care a izbucnit in fata unui centru pentru azilanti din estul Suediei, din localitatea Ljusne, situata la peste 240 de kilometri de Stockholm. In ianuarie, o angajata a unui centru pentru refugiati minori a fost injunghiata mortal de un adolescent imigrant.

In 2015, in Suedia s-au inregistrat 163.000 de solicitari de azil, fiind tara cu cei mai multi imigranti prin raportare la populatia sa actuala, de circa zece milioane de locuitori.

Pe fondul cresterii numarului de imigranti din tara, numarul sesizarilor privind violentele si amenintarile din centrele de azilanti a crescut mai mult de doua ori in 2015, ajungand la un total de 322, fata de 148 de sesizari inregistrate in anul predecent.