Probabil ca nu s-a mai intamplat in istoria dezbaterilor prezidentiale: Donald Trump a coborat nivelul campaniei electorale cu inca o treapta facand o aluzie grosiera in cursul dezbaterii care a avut loc joi seara intre cei patru candidati republicani la primare, informeaza AFP siAgerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Omul de afaceri, favorit la investitura republicana, l-a atacat pe senatorul de Florida Marco Rubio care, la sfarsitul saptamanii trecute, l-a provocat luand in deradere atentia pe care o acorda infatisarii sale si marimea presupusa mica a mainilor lui.

"Mi-a atacat mainile", a declarat Donald Trump in cursul dezbaterii organizate la Detroit, transmisa de Fox News. "Uitati-va la aceste maini. Sunt maini mici?", i-a intrebat el pe cei prezenti.

"A vorbit despre mainile mele lasand sa se inteleaga ca daca sunt mici si altceva e mic. Va garantez ca nu este nicio problema", a continuat miliardarul, starnind hohote de ras in sala si consternare pe retele sociale.

Dupa incheierea acestui dialog neasteptat, dezbaterea a devenit si mai virulenta. Marco Rubio l-a acuzat ca a delocalizat locuri de munca in Mexic si China, mai ales pentru linia sa de imbracaminte.

Donald Trump i-a raspuns adresandu-i-se adversarului sau cu apelativul "Micule Marco", iar luni Ted Cruz i-a spus "Ted mincinosul".

In replica, rivalii sai l-au tratat ca pe un copil rasfatat, scrie si The Guardian.

La un moment dat, Cruz i-a taiat-o scurt: “Numara pana la 10 Donald, numara pana la 10”.

In ciuda incrancenarii disputei si a atacurilor la persoana, toti candidatii s-au angajat sa-l sprijine pe cel care pana la urma va fi nominalizat de partid pentru alegerile din noiembrie.