Arsenalul nuclear al Coreii de Nord trebuie sa fie "pregatit in orice moment", a afirmat vineri liderul nord-coreean Kim Jong-Un, in reactie la rezolutia Consiliului de Securitate al ONU care inaspreste sanctiunile internationale impotriva Phenianului, scrie AFP, citata de Agerpres.

"Trebuie sa fim pregatiti in orice moment sa utilizam arsenalul nostru nuclear", a declarat Kim Jong-Un citat de agentia oficiala de presa din Coreea de Nord, KCNA, intr-o noua afirmare a vointei de a sfida comunitatea internationala.

Consiliul de Securitate al Natiunilor Unite a impus miercuri o noua serie de sanctiuni severe impotriva Coreii de Nord dupa ultimele teste nuclear si balistic efectuate de regimul comunist.

Aceasta rezolutie a Consiliului, prezentata de Statele Unite, a fost adoptata in unanimitate, inclusiv de China, singurul aliat al Phenianului.

Presedintele american, Barack Obama, a salutat imediat decizia Consiliului de Securitate, apreciind-o ca un raspuns "ferm, unit si corespunzator" la un test nuclear - al patrulea din 2006 - si o lansare a unei rachete efectuate pe 6 ianuarie si, respectiv, 7 februarie de Coreea de Nord, incalcand mai multe rezolutii ale ONU.

La cateva ore dupa adoptarea rezolutiei, Coreea de Nord, din ce in ce mai izolata in chestiunea arsenalului sau nuclear, a tras cu proiectile cu raza scurta de actiune in largul coastelor rasaritene, potrivit Ministerului sud-coreean al Apararii.

Autoritatile de la Seul au informat ca sase proiectile cu o raza de actiune intre 100 si 150 de kilometri au fost lansate in Marea Japoniei.