Un barbat din sudul Rusiei este judecat si ar putea fi condamnat la un an de inchisoare, fiind acuzat ca a insultat sentimentele credinciosilor intr-o conversatie pe Internet in care a afirmat, in scris, ca "nu exista Dumnezeu", informeaza The Guardian.

Victor Krasnov este pus sub acuzare pentru incalcarea unei controversate legi din 2013, introdusa dupa ce membrele formatiei punk Pussy Riot au fost arestate pentru ca au dat buzna in catedrala Hristos Mantuitorul, cea mai mare biserica din Moscova, si au interpretat un cantec anti-Putin, a declarat avocatul barbatului, Andrei Sabinin, pentru AFP.

Acuzatiile, care comporta o pedeapsa maxima de 1 an de inchisoare, se bazeaza pe un schimb de replici de pe internet din 2014. Replica a fost scrisa de Krasnov pe un site local de umor din orasul sau natal Stavropol.

"Daca spun ca intreaga colectie de povesti evreiesti intutulata Biblia este o mare prostie, asta este. Cel putin pentru mine", a scris Krasnov, adaugand mai apoi ca "nu exista Dumnezeu!".

Unul dintre tinerii implicati in disputa online cu Krasnov a depus apoi o plangere impotriva lui, acuzandu-l ca a "ofensat sentimentele credinciosilor ortodocsi".

Procesul lui Krasnov a inceput in luna februarie. Barbatul a petrecut anul trecut o luna intr-o institutie psihiatrica unde a fost examinat, stabilindu-se ca este sanatos.

Avocatul lui Krasnov a insistat ind eclaratia pentru AFP ca clientul sau este "pur si simplu ateu" si ca a atacat in acelasi schimb de replici "si Halloweenul cat si sarbatorile idis".