Doua femei au deschis joi focul si au aruncat o grenada asupra unui autobuz anti-revolta al politiei turce in timp ce parca in fata unei sectii de politie dintr-o suburbie a Istanbului, scrie Reuters. Ulterior, femeile s-au baricadat intr-o cladire din apropiere. Atacatoarele au fost in cele din urma omorate de politie.

Atac asupra unei sectii de politie din IstanbulFoto: Captura YouTube

Una dintre femei a aruncat o grenada, iar cealalta a deschis focul cu o arma ce pare sa fie mitraliera, in timp ce autobuzul se indrepta catre intrarea in sectie de politie din districtul Bayrampasa.

Politia a raspuns deschizand focul asupra lor, iar una dintre atacatoare a fost ranita inainte ca femeile sa se retraga intr-o cladire aflata in apropiere, relateaza CNN Turk. Unitati ale Fortelor Speciale au fost trimise in zona iar cladirea a fost evacuata pentru operatiunea de interventie.

In imaginile transmise de televiziunea turca se putea vedea strada blocata de politie si agenti cu veste antiglont iesind din sectie. In cele din urma fortele de ordine au patruns in cladire si le-au omorat pe cele doua femei.

Atacurile asupra fortelor de ordine turce s-au intetit odata cu violentele din sud-estul tarii, cu populatie predominant kurda, dupa esuarea in luna iulie a acordului de incetare a focului incheiat intre stat si Partidul Muncitorilor Kurzi - PKK.

Atacul de joi nu a fost revendicat pana la aceasta ora. Grupul radical de stanga DHKP-C a pus la cale in mai multe randuri atacuri similare asupra unor sectii de politie, adesea din suburbii ale Istanbulului.