Unul dintre fii lui Donald Trump, care este implicat activ in campania de promovare a tatalui sau, s-a afisat alaturi de un sustinator al suprematiei albilor in timp ce acorda un interviu unui post de radio conservator, sporind ingrijorarile ca posibilul candidat republican la presedintia SUA este dispus sa accepte sprijinul extremistilor, scrie Reuters.

Donald Trump Jr. a acordat marti un interviu pentru "Liberty Roundtable", o emisiune realizata de conservatorul Sam Bushman, originar din Utah, si a fost intrvievat de James Edwards, a carui emisiune "The Political Cesspool" ("Cloaca politica") este descrisa de Southern Poverty Law Center, o importanta organizatie americana pentru drepturile civile, ca "rasista si antisemita".

In timpul interviului, realizat prin telefon, Trump Jr. a vorbit despre ce tata bun este Donald Trump si cum campania sa schimba Partidul Republican.

"Nu mai este doar o campanie, este o miscare", a declarat fiul magnatului.

Emisiunea, lansata in 2005 de organizatia Liberty News Radio, a avut de-a lungul timpului invitati extremisti precum fostul lider Ku Klux Klan David Duke si Willis Carto, cunoscut, prin altele, pentru vehementa negare a Holocautului.

Intrebat despre interviul acordat de fiul lui Trump, organizatorii campaniei acestuia a afirmat ca nu stiu nimic despre asta si ca nu sunt la curent cu parerile personale ale lui Edwards.