Printesa mostenitoare a Suediei, Victoria, a nascut, miercuri seara, un baiat, al doilea sau copil, care a devenit din prima lui zi de viata al treilea in linia de succesiune la tron, informeaza agentiile de presa internationale, potrivit Agerpres.

"Copilul si Victoria sunt foarte bine", a spus sotul printesei mostenitoare, printul Daniel, presei care s-a adunat la spitalul Karolinska din Stockholm, unde a avut loc nasterea, relateaza Agentia France Presse (AFP).

Numele micului print care a avut la nastere 52 de centimetri lungime si a cantarit 3,65 kilograme urmeaza sa fie anuntat joi, precizeaza agentia DPA. In varsta de 36 de ani, printesa Victoria si sotul ei in varsta de 42 de ani, s-au casatorit in luna iunie 2010. Victoria si Daniel Westling s-au intalnit in 2002 si s-au logodit in februarie 2009. Westling a fost antrenorul de fitness al printesei Victoria.

Cuplul princiar are deja o fetita pe nume Estelle, care a implinit patru ani. Nou-nascutul este al treilea in linia de succesiune la tron dupa printesa Victoria si sora lui sora mai mare, printesa Estelle nascuta in 2012. Regele Carl XVI Gustaf si Regina Silvia au acum patru nepoti, dintre care doi de la fiica lor cea mica Madeleine si se asteapta ca in luna aprilie sa vina pe lume si un al cincilea nepot de la fiului lor Carl Philip, casatorit in iunie cu Sofia Hellqvist, un fost star TV, mentioneaza AFP.

Suedia a schimbat in 1980 ordinea de succesiune la tron, astfel incat urmasul cel mai in varsta, indiferent de sex, mosteneste tronul, aminteste agentia DPA.