Politia turca a retinut miercuri un corespondent al agentiei germane de presa DPA, pe translatorul acestuia si trei refugiati sirieni pe care ii intervievau in orasul de coasta Izmir dupa ce a folosit forta pentru a intrerupe discutia, informeaza DPA, citata de Agerpres.

Corespondentul DPA Shabtai Gold, translatorul si cei trei intervievati au fost interogati la politie unde au fost tinuti timp de trei ore.

Politia a declarat ca a efectuat arestarile dupa ce un informator i-a alertat asupra unor "activitati suspecte" legate de interviu, care a avut loc inaintea summitului UE asupra migratiei luni cu Turcia. Interviul a avut loc pe o strada in fata unui magazin, a declarat Gold. Intalnirea a fost initial intrerupta de un barbat in haine civile dupa care au sosit ofiterii de politie, a adaugat el. Unul dintre ofiteri a strigat la grup, l-a lovit pe traducator in stomac si i-a impins agresiv pe Gold si refugiati.

Gold a declarat ca ofiterul a sustinut ca legitimatia sa de presa este falsa, acuzandu-l pe jurnalist ca lucreaza pentru un serviciu secret strain. Gold este cetatean american si lucreaza pentru serviciul de limba engleza al DPA. El este corespondent al agentiei la Istanbul din aprilie 2014, precizeaza DPA.