Osama ben Laden, fostul lider al retelei teroriste Al-Qaida eliminat de un comando american in 2011, a lasat prin testament o avere de 29 de milioane de dolari, cea mai mare parte pentru continuarea "jihadului" (asa-numitul "razboi sfant islamic"), conform unor documente prezentate marti, anunta Mediafax.

Potrivit documentelor gasite de militarii americani in anul 2011 in locuinta liderului terorist din orasul pakistanez Abbottabad, Osama ben Laden era obsedat de atacarea Statelor Unite si se temea de atacurile cu drone militare.

Osama ben Laden a lasat un patrimoniu de personal de 29 milioane de dolari (26,6 milioane de euro), cea mai mare parte fiind oferita operatiunilor teroriste de tip "jihad" (asa-numitul "razboi sfant islamic").

"Daca voi muri, sa va rugati pentru mine si sa faceti acte de caritate pentru mine, pentru a putea ajunge in casa cereasca", scria Osama ben Laden intr-o scrisoare din anul 2008, potrivit CBS. "America si aliatii urmaresc un miraj, sunt pierduti pe mare. Credeau ca razboiul va fi usor, dar fiii i

slamului s-au asezat in fata planurilor si obiectivelor lor. America atarna de un fir foarte subtire, din cauza dificultatilor financiare. Cu putina rabdare, vom obtine victoria", sublinia Osama ben Laden, aflat la originea atentatelor comise pe 11 septembrie 2001 in Statele Unite.

Osama ben Laden a fost eliminat de un comando american in mai 2011, in orasul pakistanez Abbottabad.