Statele Unite cer Rusiei "sa faca lumina" in cazul asasinarii opozantului rus Boris Nemtov, la un an de cand acesta a fost impuscat mortal in centrul Moscovei. "Facem apel la Guvernul rus sa faca tot ce este posibil pentru ca responsabilii pentru acest asasinat sa fie adusi in fata justitiei", a ctransmis John Kirby, purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat, potrivit AFP.

Boris NemtovFoto: Agerpres

Boris Nemtov, unul dintre cei mai mari critici ai lui Vladimir Putin, a fost impuscat mortal in noaptea de 27 spre 28 februarie 2015 in centrul Moscovei.

Sambata, la implinirea unui an de la asasinarea lui Nemtov, zeci de mitinguri au avut loc in orase din Rusia, dar si din afara tarii.

Boris Nemtov a fost comemorat si in zeci de orase din intreaga lume, printre care Washington, Varsovia, New York, Berlin, Koln, Praga, Londra sau Roma.

Nemtov, unul dintre liderii opozitiei ruse, a fost asasinat in urma cu un an, in timp ce se plimba alaturi de o tanara pe Marele pod de piatra (Bolshoy Kamenny), aflat in apropierea Kremlinului. El a fost impuscat in spate de patru ori.

Intr-un interviu acordat cu putin timp inaintea mortii sale, Boris Nemtov declara ca se teme de presedintele rus Vladimir Putin si ca acesta ar putea sa il ucida din cauza opozitiei sale fata de razboiul din Ucraina.

La acel moment, Putin a condamnat crima, afirmand ca uciderea liderului opozitiei "poarta semnele distinctive ale unui asasinat la comanda si reprezinta o provocare".