Candidatul prezidential american Donald Trump a castigat un nou sustinator de partea sa, pe politicianul francez de extrema-dreapta Jean-Marie Le Pen, relateaza luni agentia DPA, citata de Agerpres.

Le Pen, fondatorul Frontului National (FN), partid condus acum de fiica sa, Marine Le Pen, este implicat in batalii intergenerationale si juridice in legatura cu declaratiile antisemite pe care le-a facut, aminteste sursa citata.

"Daca as fi american as vota pentru Donald Trump. Dumnezeu sa-l apere!", scria Le Pen pe contul sau de Twitter la sfarsitul saptamanii trecute.

Sustinerea lui Jean-Marie Le Pen fata de Donald Trump survine in timp ce miliardarul american este criticat de catre alti candidati prezidentiali pentru ca nu a denuntat sprijinul exprimat fata de el de catre David Duke, fostul lider al Ku Klux Klan, organizatie ce sustine suprematia albilor. Duke a laudat candidatura lui Trump in comentarii in emisiunea sa la radio, noteaza DPA.

Candidatii americani se confrunta cu cea mai mare provocare din procesul prezidential stat cu stat marti, cand vor avea loc alegeri primare in mai multe state. Trump a reprezentat candidatul republican surpriza la multe dintre alegerile primare care au avut loc pana in prezent.